Få vores nyheder på mail

Tuk-tuk’erne indtager Ærø…..igen!

Pressemeddelelse   •   Maj 31, 2017 15:16 CEST

Her ses tuk-tuk'erne ved et tidligere træf på Ærø. Foto: Bjørg Kiær

I pinsen indtages Ærø af Tuk-tuk’er, når fans af det lille tre hjulede køretøj for ottende gang mødes til internationalt Piaggio Ape træf på Ærøskøbing Camping.

Lørdag den 3. juni vil man på Ærø kunne opleve det prægtige syn af omkring tres små Tuk-Tuks på rad og række. Det sker når deltagerne, der kommer fra Danmark, Tyskland, Norge, Schweiz og England, bevæger sig ud på en konvoj udflugt, og ad Ærøs små kønne veje kører til Søbygård.

Her vil borgmester Jørgen Otto Jørgensen byde velkommen, og der blive mulighed for at se nærmere på de mange forskellige Ape modeller. Konvojen er et festligt syn, deltagerne har alle personliggjort køretøjerne, en er udsmykket som en truck, en anden udstyret som autocamper. Ikke to er ens, kreativiteten er stor, og over alt vækker konvojen opsigt og glade smil.

Den tre hjulet Piaggio Ape har de senere år oplevet en stigene popularitet i Danmark, både som erhvervs køretøj og til daglig transport. For mange af deltagerne har Apen nærmest kultstatus, ikke mindst pga. af muligheden for at sætte et personligt præg på køretøjet med sjove ombygninger.. I Danmark er Piaggio Ape mest kendt for den lille Ape 50, men også de større modeller TM, Classic og Calessino sælges nu i Danmark.

Træffet blev første gang afholdt i 2010. Idéen opstod da Ærøboen Peter Bjørn Hviid, i sommeren 2009 var til Ape træf i Tyskland. Han mente at der manglede et sådant træf i Danmark og gik så i gang med at arrangere dette, der nu i år er det 8. træf i Danmark.

Peter havde allerede i 2008 deltaget i et par tyske træf, og var lidt misundelig på det venskab og sammenhold der var blandt tyske Ape fans og klubber. Hvorfor havde man ikke det i Danmark?. Han fik fat i vennen Søren Lyngbjørn, og sammen blev de enige om at afholde et ”ApePåÆrø” træf på Søby camping. De to aftalte også, at selv hvis der ikke kom andre, ville de alligevel tage til Søby, ligge i telt og køre i konvoj, alle to. Samt at de ville kalde træffet for en succes med 3, og en kanon succes hvis de blev flere end 4 i konvojen. Så var forventningerne ikke skruet op til et plan hvor vingerne ikke kunne bære. Peter skrev til vennerne i de tyske klubber, og lavede hjemmesiden 3hjul.dk for at skabe kontakt til danske Ape fans. Men vingerne bar, kriteriet for succes blev mere end opfyldt, idet der endte med at være 16 Api's, halvdelen tyske, i konvojen.

Siden er deltager antallet bare steget hvert år, og med 64 tilmeldte Api's tegner det til ny rekord igen i år.

De mange sjove køretøjer vil hele weekenden kunne ses over hele øen, og samlet på Søbygård lørdag den 3. juni kl 13:30.

Kontakt Peter Bjørn Hviid på telefon +45 2444 5330 for flere oplysninger.

Vi er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.