Få vores nyheder på mail

Skonnerten Fylla fra Ærø vandt årets Limfjorden Rundt

Pressemeddelelse   •   Sep 14, 2019 16:54 CEST

Skonnerten Fylla med Maja i baggrunden

For første gang nogensinde vinder den danske skonnert Fylla fra Ærø Nordens største træskibssejlads Limfjorden Rundt

Skonnerten Fylla fik en flot 1. plads i 3-mast klassen i sejladsen Limfjorden Rundt. Den ærøske kaptajn Mark Bacon Juul Ambech og hans besætning havde et stærkt samarbejde og vandt samlet efter 3 sejre ud 4 mulige.

Redder og værftsleder på Det Gamle Værft i Ærøskøbing, Christian Albertsen, siger: "Vi er stolte af, at skipper Mark og hans besætning trækker en sejr hjem til Sydfyn. Vi har ikke hidtil været forvent med trofæer. Det siger noget om præstationen. Det er stort og værd at fejre" 

I år samledes 51 gamle erhvervsfartøjer for at kæmpe om placeringerne ved Nordens største træskibssejlads. Limfjorden Rundt startede i 1988 med kun 6 deltagere. Det har nu udviklet sig til en folkefest i 6 havne i henholdsvis Løgstør, Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive. Alle seks havne besøges af de flotte skonnerter under Limfjorden Rundt. 

Dagens sejlads på Limfjorden Rundt gik i formiddags kl. 10:15. Efter en spændende start med bl.a. LOA af Aalborg og Skonnerten Maja gik startskuddet for sejladsen fra Grønner Odde på Fur, sydøst over mod Hvalpsund. Undervejs på sejladsen var der mange spændende dyster på banen, og skibenes egenskaber og besætninger blev testet af.

Det lykkedes Skonnerten Fylla at holde bl.a. Lilla Dan agter ude. Skønt Lilla Dan er i en anden klasse, udtaler skipperen på Fylla, Mark Ambech, at det var endnu et af målene for årets sejlads, der blev nået. Fylla måtte efter tre 1. pladser, i dag se sig slået af Skonnerten Maja som indtog dagens førsteplads i 3-mast klassen. Den samlede sejr for skibene i 3-mast klassen gik dog til Skonnerten Fylla, med tre 1. pladser og en 2. plads.

Fylla blev oprindeligt bygget i Nyborg i 1922 og er en af de tre jagtbyggede tremastsskonnerter, man kan møde i de danske farvande. De to andre er Marilyn Anne fra 1919 og Fulton fra 1915. Fylla blev oprindeligt bygget under navnet Fyn til et rederi i Marstal, og herfra blev den sat i fart på Nord- og Østersøen.
I dag fungerer Fylla som lejrskole-skib og drives af rederiet ”Fylla”, som er en del af Udviklingsfonden, der også driver Det Gamle Værft på Ærøskøbing Havn. 

Kontakt for nærmere

Redder Christian Albertsen
Det Gamle Værft
Rederiet Fylla
Ærøskøbing
Til: 23261177

Skipper Mark Bacon Juul Ambech
Tlf.: 41158585

Yderligere information

Link til billeder:
https://www.dropbox.com/sh/dki6vvuttsr6mtc/AABn927l2Mn_jdjIpidHQoHMa?dl=0

Andre relevante links:
http://skonnertenfylla.dk/

https://limfjordenrundt.dk/

Ærø Turist & Erhverv er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.