Få vores nyheder på mail

Nyt 100% eldrevet udflugtsskib starter ture fra Ærøskøbing…

Pressemeddelelse   •   Jul 16, 2018 09:36 CEST

Little Ellen starter sejlads på udflugter tirsdag den 17. JULI …

Nyt 100% eldrevet udflugtsskib starter ture fra Ærøskøbing…

”Alt er vand ved siden af Ærø” – er et populært slogan for Ærø. Øens store problem har i mange år været, at vore gæster kun har mulighed for at opholde sig på vandet omkring Ærø når de ankommer til eller sejler fra Ærø med færge eller egen båd. Det laves der nu om på.

Ifølge Allan Harsbo, ejer af turistbureauet ærøtours er der behov for sejlture i området. Der er efterspørgsel fra vore gæster med henblik på små ”krydstogter” i området, selskabsture, fisketure og ikke mindst de mange bryllupper, hvor en vielse på vandet kan komme på tale. Turistoperatøren, ærøtours, har i flere år ønsket at en ildsjæl ville sætte et skib i vandet, som kunne betjene de mange gæster med små fine sejlture indenskærs - det kommer til at ske nu.

Et helt nybygget udflugtsskib. ”Little Ellen” af Ærøskøbing stævner fra tirsdag ud i de smukke ærøske farvande på udflugtsture med turister. ”Little Ellen” er det første eldrevne passagerskib på Ærø og har med blink i øjet og en del ærøsk humor fået navn efter sin storesøster, E/F Ellen af Søby. Skibet, der er særdeles miljøvenligt i kraft af sine batteridrevne maskiner, er bygget på Midtfyn på ordre fra en af Ærøs særdeles aktive ildsjæle, bagermester Tom Allan Rasmussen, som udtaler: ”Jeg glæder mig til at se ”Little Ellen” fragte glade gæster på vandet rundt omkring Ærø, og vi har allerede nu planer om at indsætte flere skibe af samme type på og omkring vor ø”.

Skibet, der har plads til 12 passagerer er godkendt til fart i kystnære områder. Der er lagt stor vægt på passagerkomforten ombord. Skibet er apteret med behagelige sofastole og der er køleskab og endda plads til et lille fadølsanlæg ombord på ”Little Ellen”. Skibet har en længde af 7 meter og er 3 meter bredt. Topfart er ca. 7 knob og normal cruise fart vil være 4-5 knob. Skibets kabinetag er monteret med 12 stk. 300 W solpaneler, som kan yde ca. 4 H/P direkte fra solen. De to elmotorer drives af et litiumbatteri og yder ca. 16 H/P.

Skipper på ”Little Ellen” er Theis Matthiesen fra Thurø med sommerhus i Marstal. Theis kender de ærøske farvande, og vil føre skibet med sikkerhed rundt på de hyggelige udflugtsture. Skibet får fast base i den gamle havn i Ærøskøbing, hvorfra der vil være afgange og ankomster dagligt. Der sejles dagligt tur til idylliske Kleven Havn kl. 10:00 og retur samt lidt længere ture udenom Urehoved til Borgnæs Havn via Revkrog og Vesterstrand kl. 15:00. Om aftenen sejles specielle solnedgangsture. Fisketure kan ligeledes komme på tale. ”Little Ellen” kan også hyres til charterture for selskaber.

Fartplan og priser for de enkelte ture er lagt online på www.aeroetours.dk/ellen , og billetsalget varetages af ærøtours, der kan allerede nu bestilles billetter til turene

Kontakt vedr. denne pressemeddelelse:

Skibets ejer: Bagermester Tom Allan Rasmussen / telefon: 6169 5018 / aeroeskoebingbageri@live.dk

Booking og salg: ærøtours, Allan Harsbo / telefon: 4046 6675 / aharsbo@aeroetours.dk

Ærø Turist & Erhverv er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.