Få vores nyheder på mail

Ny maritim festival ser dagens lys på Ærø

Pressemeddelelse   •   Jul 11, 2017 09:40 CEST

Det Gamle Værft i Ærøskøbing afholder 'International Knot & Small Boat Festival' fra 14. - 16. juli

Med deltagere fra England, Frankrig, Tyskland, Holland og Danmark er der tale om en meget international festival, som understreger sandheden i sloganet 'connected by the sea'.

Det er mennesker med stor passion for deres joller og småbåde, mange af dem selvbyggede - og det er mennesker, der arbejder med tovværkskunst, en efterhånden 'truet' maritim husflid..

Knudemænd og kniplekoner vil sidde på Det Gamle Værft og arbejde, og besøgende vil på nærmeste hold kunne erfare, hvad man kan få ud af knob og stik.

Lørdag og søndag afholdes ' Spritsail World Cup Race 2017' med sejladsbane ud for det historiske kogehus på havnen.  Ærøs lokale smakkeverdensmester Michael Kiersgaard skal forsvare sin titel, og der er flotte pokaler på højkant. Er man glad for din lille jolle, lille motorbåd, lille robåd eller et andet lille fartøj, så er der stadig mulighed for at tilmelde sig.

Selvom der sejles kapsejlads, er hyggen og morskaben i højsædet og det er gratis at deltage.

Der er åbent hus og gratis entré på såvel Det Gamle Værft, hvor knyttefolket sidder, som på den tremastede skonnert Fylla, som i anledningen af festivalen ligger ved kaj ved Det Gamle Værft.

For yderligere information om The International Knot & Small Boat Festival':

Christian Albertsen, Det Gamle Værft - tlf: 2326 1177

Ærø Turist & Erhverv er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.