Få vores nyheder på mail

​Indvielse af dampskibssimulator på Det Gamle Værft

Pressemeddelelse   •   Feb 04, 2018 10:29 CET

Det Gamle Værft i Ærøskøbing præsenterer verdens første og eneste dampskibssimulator. 

Kom og prøv den til den officielle indvielse, torsdag d. 8. februar kl. 16.00


Så er det nu det sker!

Efter næsten 2 års udviklingsarbejde, programmering og problemknusning og meget hårdt arbejde, inviterer Det Gamle Værft på havnen i Ærøskøbing alle interesserede til den første opstart af verdens eneste full scale skibs-dampmaskine-simulator.

Du vil få mulighed for at udleve din drøm som fyrbøder og få en 3D printet dampmaskine til at køre og ikke mindst holde den i gang, ved indfyring, smøring, vand-på-fyld, arbejde med kondensatoren og jævnlig røgrørsrensning. Ja, du får nok at se til.

Det Gamle Værft byder velkommen i S/S ”Svendborgsund”s maskinrum, torsdag d. 8. februar kl. 16.00, hvor du kan møde chiefen, idémageren, programmøren, den frivillige, Jørgen Friis, som guider dig igennem din første sejlads, så du kommer sikkert i havn.

Grundet varmen og det hårde arbejde i maskinrummet, vil der være fyrbøderbrød og lidt til ganen, så man kan holde væskebalancen i orden.

Den unikke simulator vil indgå i den permanente udstilling til gavn og glæde for de mange, der årligt besøger Det Gamle Værft for at få en maritim oplevelse ud over det sædvanlige.

Det Gamle Værft er en socialøkonomisk virksomhed, som har fokus på at hjælpe unge og voksne med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Samtidig er vi formidlingscenter for nittede stålskibe, dampmaskiner og bevarelse af vores flydende kulturarv.

Kontakt: Christian Albertsen, Det Gamle Værft - ca@detgamlevaerft.dk / mobil: 2326 1177

Ærø Turist & Erhverv er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.