Få vores nyheder på mail

Ærø dropper Black Friday til fordel for hygge, lys og lokale indkøb

Pressemeddelelse   •   Nov 25, 2019 12:03 CET

Danskerne har i den grad taget Black Friday til sig og igen i år forventes det, at der bliver købt og solgt for flere millioner den ene dag. Knaldtilbuddene kommer i tifold og en 90 % besparelse er reglen mere end undtagelsen. På Ærø går vi en anden vej og satser i stedet på hygge, lys og køb hos de lokale.

Fredag den 29. november har byerne på Ærø længe åbent ligesom mange andre steder i landet. Men i stedet for storcenterstemning og forjagede storindkøb, kan man på Ærø i stedet handle i stearinlysenes skær, købe lokalt samt i ro og mag nyde samvær og gamle traditioner.

I både Marstal og Ærøskøbing har butikker, spisesteder, cafeer og overnatningssteder lagt sig i selen, så de besøgende kan hygge sig og få gode oplevelser, mens de handler lokalt. Et godt tilbud slipper man ikke for, men vi er langt fra spotvarer og knaldtilbud, og det er generelt ikke gule priser, der er i fokus på Ærøs ”Lokal fredag”-arrangement.

På Ærø vægter det bæredygtige i at bruge øens forretningsliv både i dag og i fremtiden højest. Turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken fortæller: ”På Ærø handler du med et menneske og ikke et kasseapparat. Black Friday har udviklet sig til en parodi på stress, jag og billigst muligt uanset kvalitet. På Ærø får du en varm og positiv oplevelse, fordi der hygges på øen, og fordi du får en service, som hvis du handlede med din bedste ven.

Udover kickstarten af den lokale julehandel har Ærø også skruet ekstra op for hyggen med julede aktiviteter og traditioner fredag den 29. november. Det tætteste man på Ærø kommer på en Black Friday er, når mørket er indtruffet, og butikkerne i Ærøskøbing slukker alt lys. I stedet kan de handlende købe julegaver m.m. i stearinlysenes skær.

For nærmere
Læs mere på visitærø.dk

Kontakt
Formand for Marstal Handelsforening Heidi Grube, telefon 62 53 17 44
Formand for Ærøskøbing Handelsstandsforening Connie Sækmose, telefon 62 52 10 29
Turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken, telefon 41 27 72 94

Ærø Turist & Erhverv er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.