Få vores nyheder på mail

Marstal tænder ​julelys i mørket

Nyhed   •   Nov 14, 2018 14:04 CET

Fredag den 23. november starter julen i Marstal - kom og vær med.

Den grå tid er ovre. Nu er det blevet mørkt og vi har brug for dig til at lyse Marstal op. 

Sammen skaber vi nemlig nærvær, venskab og fællesskab, ja sammen skaber vi lys i mørket og julestemning. 

Julen byder på mange hyggelige traditioner, og en af dem er julemarkedet i Marstal, hvor du kan gøre dine julegaveindkøb i hyggelige, afslappede og meget trygge rammer. Børnene tumler omkring og de voksne smiler og er glade. Pensionisterne mødes og får talt om de gode gamle dage. Der kan nydes varm gløgg eller du kan bare indsnuse den gode stemning og se på de smukke lys. Med andre ord et godt alternativ for dig, der gerne vil gøre indkøbsturen til en fornøjelse og undgå overfyldte stormagasiner og shoppingcentre! Vi i Marstal Handelsforening ønsker at give dig den bedst mulige pris og service i juletiden men sandelig også resten af året. Vi håber at du vil støtte op om vores butikker og handle lokalt, både i dag og i fremtiden. Men vi er ingenting uden dig! Så mød op når Marstal handelsforening starter det traditionsrige julemarked d. 23. november.

Vi starter allerede kl. 15.00, hvor du kan lave slikkepind hos Gejst og kl. 16.00 ankommer julemanden og hans familie med Samka ved Paketkajen og går fra Marstal havn sammen med alle fremmødte op i gågaden, hvor der deles godteposer ud. 

I en rigtig skipperby ankommer julemanden selvfølgelig fra søsiden - med det gode skib SAMKA


Mellem kl. 17.00 og 19.00 er der mulighed for du kan at møde julemanden inde i Sportigan og du må gerne tage et billede med ham. Og inde hos Thiele kan du skrive et brev til julemanden. 

Mellem 17.00 og 18.00 læser Marie højt for alle børn og barnlige sjæle. Det vil være kortere julehistorier, så du kan bare komme dumpende ind på biblioteket i tidsrummet. I gågaden, hvor du kan varme hænderne ved levende bål, vil der være gløgg og julegodter. Ved Torvecentret kan du møde Brandvæsnet, der giver gode råd om sikkerhed i julen og inde i Torvecentret er der boder, hvor du kan købe lokalt fremstillede varer. Her kan du finde Rise Bryggeri, Ærø Whisky, Hattesens konfektfabrik, Skovby Juleslik, Marstal Bageren, Bolighuset, Golfklubben, Tea Tree, Fies Strik, Egelundgård tryk. Ærø, Aeroe Forever Flowers og YourDesign. Og her kan børnene lave julepynt og pynte salens juletræ.

Der er konkurrence for både store og små. De voksne kan tælle kravlenisser, som har gemt sig i butikkernes vinduer og børnene kan enten have et julehjerte med hjemmefra eller komme til Torvecentret, hvor der er mulighed for at lave et hjerte. Kl. 19.30 skal alle svar være i sækkene og der bliver trukket 1 vinder i hver kategori. Priserne er et gavekort på kr. 250,-

Når du bliver sulten, har China House åbent med et godt ”alt hvad du kan spise og drikke” tilbud, Gejst har åbent med deres lækre menu og mellem 17.00 og 19.00 kan du købe risengrød ad libitum på en Pop Up restaurant i At Janes lokaler.

Juletræet tændes kl. 19.30 under sang og dans og denne aften afrundes med en julekoncert i Marstal kirke kl. 20.15. Er der noget bedre end at sidde i en fyldt kirke, der emmer af julestemning? Og vores alt-omfavnende præst Regnar vil med åbne arme byde dig velkommen til denne aften, hvor vi sammen vil lyse i mørket. Koncerten starter med 2 elever fra musikskolen Asta Kjems og Mathilde Aarslev Hansen. Derefter optræder Oktober Kvartetten som består af Ruth Nøjgaard, Maj Thordsen, Knud Bøttiger og Keld Jensen. Og vores helt egen Karsten Hermansen spiller på orgel.

Marstal Handelsforening håber på en julemåned, der gør at du føler dig velkommen i vores fællesskab på Ærø. Vi er vand ved siden af dig!

For mere information kontakt: Henning Møller - mobil: 42525213