Få vores nyheder på mail

Kunsten folder sig ud på Ærø

Nyhed   •   Jun 01, 2018 13:50 CEST

Værket 'BILLBOARD', skabt af Nynne Haugaard & Nicolai Kilsmark, er en del af SommerSkulpturSøby2018

Kunsten lever i bedste velgående på Ærø. 

Og i dag, fredag den 1. juni, bliver den ekstra levende, når skulpturbiennalen åbner med fernisering på Søby Havn og Ærø Kunsthal for første gang slår dørene op til 1.000 m2 udstilling i hjertet af Ærøskøbing.


For femte gang.

Skulpturbiennalen SommerSkulpturSøby indtager for femte gang Søby på Ærø den 1. juni. 

45 kunstværker, skabt af etablerede samtidskunstnere, kunstakademistuderende fra Wien, København, Oslo og Göteborg samt kursister fra Kunsthøjskolen på Ærø, udstilles i det offentlige rum i Søby med udgangspunkt fra Søby Havn.

Værkerne er produceret specifikt til de forskellige placeringer – flere også selve stedet – og vil gerne invitere til et anderledes møde med provinsbyen.

Som ved de tidligere års skulpturbiennale, kan man som besøgende forvente, at blive både forundret og overrasket over værkerne og deres placering. På samme måde som man kan forvente både at få et smil på læben og stof til eftertanke.

Værkerne udstilles fra 1. juni til 1. september

Her ses et par af værkerne fra årets skulpturbiennale SommerSkulpturSøby

Ærø Kunsthal slår dørene op

En helt ny kunsthal slår dørene op på Ærø den 1. juni.

Ærø Kunsthal inviterer indenfor i 1.000 m2 udstilling af samtidskunst i hjertet af Ærøskøbing og bliver dermed en af de største kunsthaller i Danmark.

Borgmester for Ærø hr. Ole Wej Petersen holder tale kl.13.30 og indvier hermed Kunsthallen, som efterfølgende er officielt åben for offentligheden.

Udstillingen er international og viser kunst fra kunstnere relateret til det Fynske Ørige inkl. Ærø, København, New York, Great Britain, Berlin, Frankrig.

Ønsket er at skabe en kunsthal hvor dialog, kunst og beskuer er et centralt element samt fremme kunstnernes mulighed for at øge deres internationale netværk.

Ærø Kunsthal har til huse i et tidligere købmandsgård i Vestergade, og den gamle bygning danner en smuk ramme om de udstillede værker.

Kunsthallen er åben fra 1. juni til 2. september.

Ærø Kunsthal udstiller bl.a. malerier og skulpturer i de stemningsfyldte lokaler i den tidligere købmandsgård