Få vores nyheder på mail

Julegaver med mere mening

Nyhed   •   Nov 01, 2018 10:15 CET

Et fælles julemærke vil pryde julegaver indkøbt på Ærø - som tak for at du handler lokalt.

Julen er for de fleste et tidspunkt hvor familien og de nære relationer er i fokus og dyrkes med ekstra intensitet. Hvor der søges tilbage til rødderne og til den tryghed, der findes i traditioner, fra en tid før verden gik af lave.

På Ærø rækker det nære ud over den umiddelbare familie. For i et øsamfund bliver det tydeligt at vi er afhængige af hinanden, og dermed også er en del af noget, der er større end os selv. På den måde kan man vel sige, at verden heldigvis endnu ikke er gået helt af lave på  Ærø.

På Ærø har vi et varieret og bredt handelsliv, hvilket i den grad er medvirkende til at Ærø er et levende helårssamfund - at Ærø er et sted der ikke blot er værd at besøge, men også at bosætte sig. For at fastholde det, er den lokale handel livsvigtig.

Dobbelt værdi

Når du handler lokalt, handler du med små lokale erhvervsdrivende. Og det gør en forskel og det giver mening. Ikke bare for dem, men også for dig og for hele Ærø. For hver gang du ligger din handel lokalt, er du med til at sikre et fortsat levende samfund på Ærø.

På den måde får de julegaver du køber på Ærø dobbelt værdi.

For at sætte fokus på hvor vigtig den lokale handel er for Ærø, har Ærø Turist & Erhvervsforening i samarbejde med Søby Erhvervsforening, Marstal Handelsforening og Ærøskøbing Handelsstandsforening i år iværksat en kampagne med titlen ’Glædelig jul fra Ærø’ , som skydes igang 1. november..


Gaver der 'stikker ud'

I praksis betyder det at du, når du køber julegaverne på øen, vil finde et lille mærke med ’Glædelig jul fra Ærø’ på pakkerne. Det er en hilsen fra hele Ærø, til dig der handler på vores ø.

Har du brug for inspiration og gode gaveideer, så kig forbi  en af de ærøske forretningsdrivende. De fleste sender også gerne dit julegaveindkøb, hvis du ikke selv har mulighed for at komme forbi Ærø inden jul.

Men har du mulighed, så besøg Ærø og oplev på egen hånd at nærværende service stadig lever i bedste velgående her - nærmest som fra før verden gik af lave. 

Årets julemarkeder er en oplagt anledning til et besøg, hvor julestemningen er garanteret.

Håbet er, at ønsket om en 'Glædelig jul fra Ærø' vil være at finde, under rigtigt mange juletræer rundt om i Danmark,