Få vores nyheder på mail

DM i OK-jolle i Marstal - med lokal ærøsk deltagelse

Nyhed   •   Aug 28, 2018 12:02 CEST

I den kommende weekend er der lagt op til 'vandkamp' i farvandet ud for Marstal på Ærø.

Årets DM i OK-jolle afvikles nemlig for første gang på Ærø fra fredag den 31. august til søndag den 2. september.

Det sker i et samarbejde mellem Dansk OK-jolle klub og Marstal Sejlklub, hvor stævneleder Torben Kyhl har haft travlt med at få styr på de praktiske detaljer.

Der skal sejles 3 heats, hhv. fredag, lørdag og søndag, før vinderen kan kåres blandt de ca. 60 deltagere fra Danmark, Tyskland og Sverige, herunder 2 unge sejlere fra Ærø.

Den officielle åbning af kapsejladen finder sted ved Marstal Sejlklub, hvor Ærøs borgmester Ole Wej Petersen byder velkommen. 

Startskuddet til den første sejllads lyder fredag kl. 13.00. 

Lørdag starter sejladsen kl. 11.00 og søndag kl. 10.00. Søndag forventes sejlerne at være tilbage i Marstal Havn omkring kl. 14.30, til en velfortjent 'molebajer', mens resultaterne bliver gjort op så vinderen kan kåres.

Ved sejlklubben på Marstal Havn vil der, i det opstillede telt, være mulighed for at tilskuere kan købe en fadøl og høre lidt musik, mens man venter på sejlernes hjemkomst. For tilskuere er der bedst mulighed for at se nærmere på OK-jollerne ca. 1/2 time før startskud, når de afgår fra havnen i nogenlunde samlet flok, og efter sejladsens afslutning

Selve startskuddet lyder nemlig på havet, hvor kapsejladsens bane sættes afhængig af dagens vejrforhold.

Ærøsk deltagelse

Asger Rabølle og Emil Gordon Andersen er begge tilknyttet Marstal Sejlklubs ungdomsafdeling, men da klubben ikke selv råder over OK-joller, sejler de 2 i OK-joller udlånt af Dansk OK-klub. 

Asger (tv.) og Emil (th.) er klar til at blive udfordret under DM i OK-jolle i Marstal

For at lære den særlige bådtype bedre at kende, har Asger og Emil været på 'studietur' til Horsens Sejlklub, som har en større afdeling for OK-joller. Her har de fået lov til at prøver kræfter med jollen, som hører til den største jolletype. Og kapsejladsen i den kommende weekend bliver uden tvivl en lærerig oplevelse for de 2 unge sejlere, der kan forvente kamp til stregen, for der bliver gået til den på vandet og konkurrencen er hård.


Dansk Design

OK jollen, der er en dansk bådtype designet af Knud Olsen i 1950'erne, har i de senere år fået en 'revival' og er efterhånden udbredt til det meste af verden. Jesper Strandby, der er formand for Dansk OK-jolle klub, er en af dem der bygger OK-joller idag og der må forventes en leveringstid på op mod et år.  Dansk Ok-jolle Klub råder over flere OK-joller som kan udlånes til interesserede.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Stævneleder Torben Kyhl, Marstal Sejlklub - mobil: 4036 4620 / mail: torbenkyhl@gmail.com