Få vores nyheder på mail

Ærøske cykelprodukter får flot anerkendelse

Nyhed   •   Mar 29, 2019 13:52 CET

Ærø Hotel og Ærø Kommune & CC Flying Heroes blev begge nomineret til Bike Island Prisen 2019

Det bobler med gode cykelinitiativer på Fyn, Langeland og Ærø og gennem det seneste halvandet år har man bevæget sig tættere og tættere på ambitionen om at blive Nordeuropas foretrukne cykelturismedestination under navnet 'Bike Island'. I øjeblikket er der stort momentum med flere internationale priser og anerkendelser.

En stor del af æren for dette skyldes den store tilslutning og opbakning fra de mange lokale aktører og initiativer og for at anerkende disses særlige indsats, har Destination Fyn  for første gang uddelt Bike Island Prisen 2019.

"Bike Island Prisen 2019 skal kåre det bedste, mest innovative og bæredygtige indenfor cykelturisme på Fyn og i Øhavet, og det er et vigtigt led i bestræbelserne for at udleve Bike Island-ambitionen helt", fortæller Nina Brandt Jakobsen fra Destination Fyn, der står bag prisen:

"Bike Island-priserne er en hyldest til alle dem, der har gjort det muligt at drive udviklingen så langt, men de er også inspirationskilde og motivationsfaktor for nye aktører, som vi mægtig gerne vil have med, hvis ideen om Bike Island skal helt op på den store klinge. Det kræver, at vi får hele Fyn til at føle sig som Nordeuropas bedste cykelværter, og Bike Island udvikler sig fra at være et projekt til at være en bevægelse. Det tror vi på, at priserne her kan være med til at skubbe bag på".

Den nye Bike Island Pris, som reelt er 2 forskellige priser, er opdelt i kategorierne 'Bedste cykelovernatning'  og 'Bedste cykeloplevelse & initiativ.'

Begge priser blev uddelt torsdag den 28. marts, da Destination Fyn for første gang afholdt Bike Island Cykeltræf på Boltinggaard Gods i Ringe.

Bedste cykelovernatning

I kategorien Bedste Cykelovernatning, var Ærø Hotel i Marstal nomineret sammen med Sund & Skov og Hotel Christiansminde, som endte med at løbe med førstepladsen, mens Ærø Hotel kom ind på en flot andenplads

"Vi har virkelig kunnet mærke en stigende interesse fra turister på cykel, der ønsker at sikre sig en helt igennem naturskøn og ægte oplevelse, hvor overnatningen er tilpasset de behov, man har som cykelturist. Bl.a. har det været særdeles populært, at vores morgenmadsbuffet rummer god energi til cykelturen og at det er muligt at tage frokosten med på tur, i form af en cykelvenlig madpakke som også rummer kildevand, kaffe/te og kage" siger Nick Brammer, direktør på Ærø Hotel, der var nomineret for deres koncept ”Ø-ferie på cykel”.

Bedste cykeloplevelse & Initiativ

I denne kategori var Ærø Kommune og den lokale cykelklub CC Flying Heroes nomineret og konkurrerede med Faaborg Cykeludlejning og Lyø-cyklen.

Ærø Kommune & CC Flying Heroes var nomineret for, i fællesskab at gøre de 3 ruter fra cykelløbet 'Ærø Rundt' tilgængelige for offentligheden, via skiltning og digitale gpsruter. Desværre var det Faaborg Cykeludlejning der løb med 1. pladsen, så også i denne kategori fik Ærø en flot 2. plads med hjem fra Ringe. 

"For mange cyklister kommer det som en overraskelse, at man kan cykle en 100 km asfalteret rute på en lille ø som Ærø, og vi oplever i høj grad, at skiltningen og udviklingen af de her ruter har gjort vores cykelprodukt relevant for en større målgruppe af mere hardcore cykelturister" siger Ane Katrine Vig, fra Ærø Turist og Erhverv.

"Det er et godt eksempel på hvordan en kommune med forholdsvist få midler, i samarbejde med en forening, kan skabe et turismeprodukt, der har potentiale for at skabe øget omsætning hos det private erhvervsliv, som kan bruge ruterne til at markedsføre sig mod et nyt segment indenfor cykelturismen. Samtidig er det et godt billede på den ærøske virkelighed, hvor netop samspillet mellem offentlige, frivillige og private aktører i høj grad er vigtigt for at skabe gode oplevelser - til glæde for både lokale og besøgende."

 

Relevante kontaktpersoner:

Ærø Kommune, Maja Johansen - tlf: 6352 5024 / E-mail: mjo@aeroekommune.dk

Ærø Hotel, Nick Brammer - tlf:2448 8331 / E-mail: nb@aeroehotel.dk    

Destination Fyn, Nina Brandt Jacobsen - tlf: 2399 6656 / E-mail: ninkj@destinationfyn.dk