Få vores nyheder på mail

Ærøsk gourmet restaurant i fornemt selskab

Nyhed   •   Maj 10, 2020 09:28 CEST

Katrine og Morten Arnfeldt glæder sig over optagelsen i Gastro Fyn samarbejdet.

Der er glæde og stolthed at spore hos parret Katrine & Morten Arnfeldt, der driver Arnfeldt Hotel & Restaurant i Ærøskøbing på Ærø. Restauranten er nemlig blevet optaget i fint selskab i form af Gastro Fyn-samarbejdet, der tæller en lille og nøje udvalgt skare af fynske toprestauranter. Gastro Fyn blev lanceret i starten af 2019, hvor ni fynske restauranter alle forpligtede sig til at efterleve Det Fynske Madmanifest. 

Restaurant Arnfeldt er optaget som det 10. medlem i samarbejdet, og det er ikke et medlemskab, man kommer sovende til.

Udover at kunne leve op til punkterne i Det Fynske Madmanifest kræver optagelse i Gastro Fyn-samarbejdet også besøg af stjernekokken Per Hallundbæk, der skal vurdere Arnfeldt Restaurants gastronomiske kunnen og værtskab. Efter sit besøg var Per ikke et sekund i tvivl om, at Arnfeldt Restaurant så absolut hører til blandt den fynske elite:

"Under et besøg på Ærø sidste efterår måtte jeg have en overnatning, og fik af en lokal anbefalet at overnatte på Arnfeldt Hotel & Restaurant. De havde et ledigt værelse, og det fortrød jeg ikke; et smukt, lille hotel med dejlige værelser – intime og hyggelige som få. Men ikke nok med det; måltidet i restauranten og servicen jeg fik var så fantastisk personlig, og maden var med lokale råvarer tillavet efter klassiske principper, hvor alt gik op i en højere enhed. Arnfeldt Hotel & Restaurant er et besøg værd for alle, der bryder sig om god mad og service. Jeg håber snart at vende tilbage", udtaler Per Hallundbæk.

Arnfeldt Restaurant har fokus på bæredygtighed og det gode værtskab

Siden han og hustruen Katrine slog dørene op til deres boutique hotel og gourmetrestaurant på Ærø, har det været en kæphest for Morten Arnfeldt at bruge lokale råvarer af god kvalitet. Derfor udvælger Morten selv sine råvarer direkte på marken hos de enkelte ærøske leverandører, og menuen sammensættes ud fra hvad der er optimalt at høste netop nu.

Derudover har det fra første dag været et stort ønske for både Katrine og Morten at være nærværende og til stede i mødet med alle deres gæster.

Restauranten er derfor indrettet med få borde, selvom der er plads til flere, og de kører kun en seating per aften. Selv når det danske vejr arter sig og terrassen med udsigt over Ærøskøbing Havn kan tages i brug, fastholder de det lave antal borde. For Katrine og Morten handler det om at sikre alle gæster den mest optimale service. Morten tilstræber desuden selv at præsentere de enkelte retter og tilhørende vine ved hvert bord, og som gæst møder man en samlet fortælling om det, der bliver serveret.

Trods et tårnhøjt gastronomisk niveau er stemningen i restauranten uhøjtidelig og afslappet.

Styrkelse af Fyn som gastronomisk destination

Arnfeldt Restaurants optagelse i Gastro Fyn, som også tæller bl.a. Falsled Kro, The Balcony, Sortebro Kro og Restaurant Pasfall, er et kvalitetsstempel af Katrine og Mortens arbejde og et samarbejde, som parret ser frem til at få glæde af. Både i forhold til den fælles markedsføring og til sparring med de andre restauratører.

Arnfeldt Restaurants indtræden i samarbejdet er også en styrkelse af Gastro Fyn-brandet, hvis mission er at sætte Fyn og øerne på det gastronomiske verdenskort. Hos Destination Fyn er man derfor begejstret over, at endnu en restaurant er trådt ind i Gastro Fyn-samarbejdet.

"Det er stærkt, at vi nu har en ærøsk restaurant med i Gastro Fyn-folden. Den videndeling og læring på tværs, som vi kan mærke finder sted mellem restauranterne, er ret unik. Det styrker Fyn som gastronomisk destination samlet set, at vi har et samarbejde på tværs af vores absolut bedste restauranter, og vi er glade for at kunne byde Arnfeldt velkommen i det selskab", udtaler Mads Asbild, chef for marked og udvikling i Destination Fyn.

Destination Fyn har til opgave at udvikle og markedsføre Fyn og øerne som samlet turismedestination, både nationalt og internationalt. Gastro Fyn-brandet er et vigtigt element i den samlede fortælling.

For yderligere information

Katrine Arnfeldt, Arnfeldt Hotel & Restaurant - mail@arnfeldthotel.dk / 62 52 23 00

Mads Asbild, Destination Fyn - mkasb@destinationfyn.dk / 51 46 45 69