Få vores nyheder på mail

Ærøsk fotograf udstiller på galleri 'Højkant' i Århus

Nyhed   •   Mar 01, 2018 13:15 CET

Fredag den 16. februar åbnede en udstilling med særligt ærøsk præg i det aarhusianske galleri Højkant.

Værkerne er af Maria Fynsk Norup, der er fotograf og hendes poetiske fotofortællinger emmer af ro og nærvær. Flere af motiverne er fundet i den ærøske natur, men selv når motiverne ikke kan stedbestemmes har Marias værker tydeligt afsæt i den ærøske ro.

Maria og hendes familie rykkede i 2015 fra København til Ærø i en søgen efter tid til hinanden og den rå natur, og det er dén drøm og længsel, man bliver draget ind i, når man står foran Marias billeder.

Udstillingen rummer er en blanding af Maria første fotokollektion 'Island Moods', som blev lanceret på Formland messen i 2017 samt to små, helt nye kollektioner med mere konceptuelle fotos, der kun kan købes i et meget begrænset antal.

'Focus' af Maria Fynsk Norup


For Maria er var ferniseringen på denne udstilling en ganske særlig oplevelse. Det er nemlig første gang den ærøske fotograf har en soloudstilling.

"Ferniseringen i Århus var en fantastisk oplevelse. Det giver altid så meget mening at se billederne live og i stor størrelse, og opleve hvordan de danner en sammenhængende historie når de hænger ved siden af hinanden. Der kom lutter smukke ord om det hele, både de nye og de gamle billeder, så det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg kaster mig ud i det!" fortæller Maria begejstret.

'mimicry' af Maria Fynsk Norup


Udstillingen fortsætter frem til 31/3 , så hvis du kommer forbi Århus er her en oplagt mulighed for at opleve lidt af Ærø.

For mere information kontakt:

Maria Fynsk Norup - maria@mariafynsknorup.com  / mobil: 2615 1001

Højkant v/Line Dyrholm - info@hojkant.dk