Få vores nyheder på mail

Ærøsk elev får sølvmedalje og legat

Nyhed   •   Maj 09, 2019 12:20 CEST

En stolt Kathrine Westergaard modtog sølvmedalje for sin svendeprøve på Hotel- og Restaurantskolen i København

På Ærø Hotel i Marstal sidder Kathrine Westergaard, og er glad og stolt.

Det har hun også al mulig grund til at være. Hun har lige netop overstået svendeprøven indenfor håndværksfaget ”receptionist”, og modtaget både medalje og legat for sin indsats.

Under hele læretiden har Kathrine været på Ærø Hotel.

Den 21. marts var Kathrine oppe til den sidste del af svendeprøven, som var den mundtlige del.

Her fik Kathrine karakteren 12, og efter at have bestået den skriftlige del med et 10-tal og afleveret en projektrapport som også blev belønnet med et 10-tal, kunne Kathrine fredag den 22. marts dimittere med en sølvmedalje. Kathrine er endeligt færdigudlært den 14. juli, hvor hendes læretid afsluttes.

Kathrine som er født og opvokset på Ærø, startede som tjener på Ærø Hotel i foråret 2016. Her arbejdede hun sommeren over indtil hun skulle starte på handelsgymnasiet efter sommerferien.

Kathrine fandt senere ud af at gymnasiet ikke var hendes rette hylde og stoppede senere på denne uddannelse.

I februar 2017 taler hun med general manager Nick Brammer, hvorefter Kathrine bliver tilbudt en elevplads som receptionist på Ærø Hotel.

”Jeg var ikke sikker på hvad jeg ville, jeg vidste bare at jeg var rigtig god til at snakke med mennesker, og servicefaget har altid tiltalt mig. Så da Nick og Flemming ringede og tilbød mig en ny mesterlære elevplads som receptionist, var jeg ikke et sekund i tvivl. Jeg takkede ja, og startede som elev 14 dage efter, den 15. marts, 2017.

Det er ikke noget jeg overhovedet har fortrudt. Jeg har nydt min læretid, og suget til mig med læring og oplevelser. Jeg er den dag i dag meget tilfreds og utroligt taknemmelig over hvad jeg har opnået igennem min uddannelse på Ærø Hotel og Hotel- og Restaurantskolen i København.”

Den 30. april rejste Kathrine til København hvor hun har haft sin daglige gang mens hun har været på skole. Henholdsvis et grundforløb på 5 uger og 2 hovedforløb á 10 ugers varighed.

Grunden til rejsen var at Kathrine skulle ind og have overrakt sin sølvmedalje, som blev uddelt på Hotel- og Restaurantskolen.

Elever som have dimitteret i løbet af det sidste år fik overrakt medaljer denne dag. Både indenfor kokke, tjener, smørrebrød/catering og ernæringsassistent fagene samt receptionister.

Kathrine fik udover medaljen også tildelt et legat på Kr. 10.000, - fra Absalon Fonden, fordi hun bestod sin svendeprøve med sølvmedalje.

En stolt arbejdsgiver

Ærø Hotel er beliggende i Marstal og råder over 100 værelser, med værelseskategorier fra standard til superior med udsigt.

Ærø Hotel er ejet af Flemming Skov som overtog hotellet i 2013.

”Vi har kendt Kathrine i mange år, og da vi havde snakket om at få en elev i receptionen faldt tankerne naturligt på Kathrine. Vi er stolte af at have været med til at udvikle Kathrine i hendes uddannelse og at have fulgt med i hendes udvikling gennem årene.

Vi er utroligt stolte og tilfredse over Kathrines flotte resultat og hos os på Ærø Hotel, er det vigtigt at service er i højsædet og vores gæster bliver mødt at et professionelt og imødekommende personale, der altid tager udgangspunkt i gæstens behov og går den ekstra mil for at få gæsten til at føle sig hjemme. Så vi glæder os over at vores elev er blevet belønnet så flot for hendes kunnen til eksaminerne i København.” 

Kathrine vil have sin daglige gang på Ærø Hotel frem til den 14. juli, hvor læretiden officielt afsluttes.Herefter drager hun mod København, for at søge nye udfordringer.


For yderlige informationer:

Ærø Hotel, Nick Brammer - mail: nb@aeroehotel.dk / tlf: 6253 2406