Få vores nyheder på mail

Ærø styrker erhvervsudviklingen

Nyhed   •   Nov 28, 2018 12:26 CET

Den 1. januar 2019 træder den nye erhvervsfremmelov i kraft. Den nye lov betyder bl.a., at Ærø Kommune går sammen med otte fynske kommuner om at skabe en sammenhængende og enklere fælles fynsk erhvervsfremme med afsæt i virksomhedernes behov. De ni fynske kommuner får sit eget Erhvervshus Fyn, der med egen vækststrategi skal arbejde for udvikling i de fynske virksomheder.

For virksomhederne bliver der lettere adgang til kompetent hjælp til forretningsudvikling. Målet er en enkel, enstrenget og gennemskuelig erhvervsfremme, der i mindre grad er begrænset af kommunegrænser og i højere grad kan profitere af Fyns samlede kompetencer.

Ambitionen er at skabe en sammenhængende, enstrenget og overskuelig erhvervsfremme målrettet virksomhederne, hvor Erhvervshus Fyn, de fynske erhvervsklynger og den lokale erhvervsservice arbejder tæt sammen i et tillidsfuldt og værdiskabende samarbejde om udvikling og vækst i det fynske erhvervsliv. På Ærø varetages den lokale erhvervsservice fortsat af Ærø Kommune og Ærø Turist- og Erhvervsforening.

”Den nye organisering passer som fod i hose til vores ønske om at skabe mere erhvervsudvikling. Ærøs erhvervsliv vil fremover stå stærkere og få en mere enkel indgang til erhvervsudvikling. Jeg ser frem til samarbejdet, der indbefatter 20.000 virksomheder i de ni fynske kommuner og ikke mindst et styrket Erhvervshus Fyn,” siger direktør Chris Hammeken, Ærø Turist- og Erhvervsudvikling.

For nærmere

Du kan læse mere på Ærø Kommunes hjemmeside her.