Få vores nyheder på mail

Ærø Mejeri, en bæredygtig fremtid for Ærø og en drøm for tre ildsjæle.

Nyhed   •   Feb 08, 2018 13:00 CET

Tre glade og initiativrige ildsjæle er gået i gang med at etablere et mejeri på Ærø. 

De vil gøre brug af den lokale mælk, som bliver produceret på Ærø og på sigt skabe en Ærø ost samt levere mælk, yoghurt og smør til øens beboere, institutioner, restauranter og caféer.

’Vi vil gøre brug af øens egne råvarer og derved skære ned på transporten. Vi vil på sigt skabe et mejeri, der kan blive så Co2 neutralt som muligt’, siger Bjarne Mahler Schou, Henning Møller og Peter Fröhlich, som er gruppen bag ideen. 

Hver dag transporteres der mælk med færgerne fra Ærø til Fyn og Jylland, hvorefter mælken kommer retur til supermarkederne. Alene her kan der spares meget energi.

Flere landmænd har vist interesse og ser en fremtid i at levere mælk lokalt. Tanken er, at mælken skal komme fra fritgående køer på græs.

Dyrevelfærd, bæredygtighed og jobs.

De tre initiativtagere som er store tilhængere af dyrevelfærd, vil fremme den lokale smag og kultur og ikke ved at gå den nostalgiske vej, men ved at vise, hvad der kan skabes i en moderne fødevarevirksomhed i dag. Alt dette i et konstruktivt samarbejde med det lokale landbrug. Ærø er en lille ø med store ressourcer, siger de tre initiativtagere.

Mejeriet vil skabe jobs og fremme bæredygtigheden indenfor landbruget. Det bliver et højteknologisk mikro-mejeri, der på sigt skal drives økologisk, men det starter med konventionelt fremstillet mælk.

Drømmen er, at der i sammenhæng med mejeriet også kommer et ismejeri og en butik med de lokale varer, som kan købes fra gaden. Arbejdet med at etablere mejeriet går nu for alvor i gang. Der skal bl.a. ansættes en mejerist, som skal være med til at udvikle produkterne.

De tre initiativtagere glæder sig til den dag, hvor de står med en liter Ærø mælk og en Ærø ost i hånden. Men først skal der søges penge i EU, hos fonde og investorer.

Planen er at klippe snoren til Ærø Mejeri om ét til halvandet år.  

Kontakt Ærø Mejeri

Peter Fröhlich
Mail: peter@aeroemejeri.dk
Mobil: 51201560