Få vores nyheder på mail

Ærø Dog Days 2018 - kunst-, litteratur-, og musikfestival på Ærø

Nyhed   •   Jul 18, 2018 09:40 CEST

Et bredt og varieret program er sat sammen til Ærø Dog Days 2018

Når kunsten møder kulturen på Ærø opstår samtale, nærvær og fælleskab.

For 3. år i træk åbner Dog Days festivalen fredag den 27. juli med et udvalg af forfattere, kunstnere og musikere. Samlingspunktet og midtpunktet for festivalen er det gamle værft i Ærøskøbing, hvor der vil blive læst højt af digte og litteratur, skabt kunst, spillet musik og danset til den lyse morgen. Kulminationen bliver lørdag kl. 21:30 hvor Asmund Havsteen-Mikkelsen’s ’The Burning Dog’ bliver antændt til fællessang ud over det Fynske øhav med Dronningen af Ærø ved roret.

Alle er velkomne og festivalen er gratis med sigte på, at alle skal kunne opleve kunst og kultur uden at betale for det.

Festivalen åbner med filmvisning, dokumentaren Rodløs af Helle Toft. En film om 5 drenges kamp for at finde ophold og rod i et fremmed land. Drenge som Helle Toft mødte og som blev spredt for alle vinde, da flygtninge-centrene blev lukket på Ærø.

- Folk bliver taget imod ved færgen af sambafolk, og der bliver optog igennem de gamle gader i Ærøskøbing ført an af Niels Ørum.

- Musikere og bands præger festivalen i begge dage. Kristian Humaidan og Karsten Hermansen som synger Ærø viser starter op fredag. Herefter følger O’Hara, Gertz, Irske viser, Trine Tash, Yuki samt Brimheim, som slutter af lørdag aften på det gamle værft.

- Der svømmer havfruer i havnen og den legendariske hotdog spisekonkurrence bliver et tilløbsstykke igen i år. Hundemaske workshop for børnene bliver hyggeligt og hundesvømningskonkurrence for mennesker bliver en våd oplevelse. Det er for hele familien.

- Hundekonkurrencen bliver et træf af øens hunde. Dommerne Ramona Macho vil ledsage og underholde. Overdommer Georg Möger, hundespecialist og Dommer Dr. Kiær og Fru Bjørk.

- Best in Show, Cutie Pie og Socially Awkward Dog (mest kiksede). Der er hundekiks til alle og gaver til hundene.

- Brainfood er dette års litteraturindslag. Oplæsning af forfatterne Jonas T. Bengtsson, Line-Maria Lång, Kamilla Hegø Holst, Morten Holm Andersen både fredag og lørdag. Stemningsfyldt og interessant læsning i 3 x 12 minutter.

- Øl, snaps og cigarsmagning fra Rise Bryghus bliver for dem, der elsker smagen af det oprindelige. Tobakken er dyrket på Ærø og øllet er brygget i St. Rise midt på øen. Som da farfar var ung.

- Festival aftnerne bliver begge dage afsluttet med DJ dansemusik og jam, dans på det gamle værft. Øllet er koldt og pølserne er varme.

Ærø Dog Days er en inspirerende lille festival for folk, der gerne vil være sammen og føle nærværet og roen til at opleve og fordybe sig. Et smukt møde med den Ærøske kultur.


Navnet: Ærø Dog Days

Navnet til festivalen er inspireret af de ærøske porcelænshunde, der i generationer har stået opstillet i byernes vindueskarme. Historien lyder, at de lokale kvinder kunne signalere til elskeren, om manden var ude på søen eller hjemme på land, ved at lade hundene kigge ud eller ind. Vi betragter de ærøske hunde som en morsom fortælling fra Ærøs maritime fortid.

Med afsæt i den fortælling inddrager vi hunde som tema i festivallens aktiviteter. Ærø Dog Days er en løssluppen fest, hvor kunsten, humoren og glæden er i højsædet, men ligeledes hvor det skæve, absurde og poetiske aspekt ved tilværelsen får en plads.

Mere info på www.aeroedogdays.dk

Følg festivalen på Facebook

Bestyrelsen: Jacob Fuglsang, Gertrud Hjelm, Nina Nymann Folmer, Eli Poulsen og Peter Fröhlich

Kontakt Peter Fröhlich på 51201560, mail: peter@frohlichand.me eller Jacob Fuglsang på 60851675, mail jacob.fuglsang@gmail.com

Billedmateriale kan hentes i dropbox. Skriv og rekvirer peter@frohlichand.me