Få vores nyheder på mail

Søbygaard åbner for sæsonen med fernisering på 2 nye udstillinger.

Arrangement

Fredag den 18. maj tager Søbygaard hul på en ny sæson med fernisering på årets udstillinger.
18
MAY
Søbygaard Søbygaardsvej 2-4 5985 Søby Ærø
 

Fredag den 18. maj kl. 12 åbnes Søbygaard officielt for sæsonen 2018 og årets udstillinger præsenteres.

Storm & Forlis

I hovedbygningen, eller på 'slottet' om man vil, er der  fernisering på udstillingen 'Storm & Forlis - ødelæggelser til søs og til lands, når forlis, krig og uvejr hærger.'.

En historie om mennesker der klarer sig på trods, når modgang og søulykker hærger. Udstillingen er venligst udlånt af Marstal Søfartsmuseum. Udstillingen vises på Søbygaard frem til 21. oktober

Fra Ruin til Seværdighed

I ladebygningen ses en fotodokumentation af Søbygaards udvikling fra ruin til seværdighed. Tag med på en tur fra sammenfaldne murbrokker og tilgroet voldgrav, til nykalket herregård, og se den imponerede forandring over de sidste 25 år.

Vindebroen bliver hævet af brolauget for at indvie den nye sæson, og efter et par velvalgte ord, vil museet være vært for lidt til ganen.

Herefter er der åbent for sæson 2018.

Kys Frøen

For børn og barnlige sjæle er der altid mulighed for at prøve aktiviteterne i ”Kys Frøen”, hvor der kan fanges fisk i søen, snittes redskaber, lege som på hertugens tid og kværne korn til mel og lave pandekager over bål.

Hver tirsdag kl. 15 kommer biavler Johannes Hets og viser Søbygaards bifamilier frem og fortæller om naturlig biavl. Her kan man se udstyr, spørge ind til hans metoder og blive klogere på biavl. Måske nogen går med drømmen om at prøve biavl selv? Det foregår alle tirsdage i perioden 29/5-24/7.