Få vores nyheder på mail

Hertugernes Ø

Blogindlæg   •   Aug 09, 2016 13:21 CEST

Hertugernes ø – jo, den er god nok. Ikke mindre end tolv hertuger har resideret på Søbygaard fra opførelsen i 1580 og til udstykningen fandt sted i 1770’erne

Ærø har altid været eftertragtet.

Sådan var det for de slesvig-holstenske hertuger, der brugte Ærø som afslapningssted i 425 år helt frem til 1864, hvor Ærø igen kom under den danske krone.

Og sådan er det i dag. Her er det ikke længere hertuger, der kommer for at slappe af; her er det tusinder af turister, der hvert år kommer for at fornemme historiens vingesus og den hertugelige forkælelse.

Ærø emmer af historie, lige fra herregårdsanlægget Søbygaard bygget af Hertug Hans den yngre i 1580 til den ærøske landsfane, der vajer fra mange huse og forretninger, en landsfane fra Hertug Christian, der var Ærøs hertug fra 1622 til 1633.

Kom til Ærø og bliv hertugeligt forkælet. Vi har 425 års erfaring. Din garanti for en god ferie.

Lagkage, færgekaffe og -folder

Mandag den 15. august er en historisk dag for Ærø. Denne dag bliver betalingsringen om øen hævet og priserne på Ærøfærgerne sat ned med mere end 60 %. 

I den anledning giver Ærø Turist & Erhverv lagkage på nogle af færgeafgangene, mens Ærøfærgerne giver kaffen til kagen.

Er man så heldig at være med på turen fra Svendborg kl.10:05, kan man opleve færgen med flag over top, trompetsolo ved afgang, presse ombord og borgmesteren, der nok holder en lille tale over højtaleranlægget. Færgedirektøren og Cateringchefen skærer kagen for.

På Faaborg og Fynshav bydes der på lagkage på dobbeltturen til Faaborg kl. 14:45 - 16:00 og på dobbeltturen til Fynshav 17:10 - 18:30.

Ombord på færgerne vil der ligge en folder med tilbud fra hele øen - frisk fra tryk - den såkaldte 'færgefolder', der hver uge produceres i forbindelse med fejringen af 'landevejspriser'. Tag et kig i den første 'færgefolder' gældende i uge 33.

__________________________________

Folketinget besluttede ved sidste års finanslov at gennemføre landevejsprincippet til de danske øer en del af året. Det betyder, at det i 2016 i perioden 15. august til 13. november bliver rigtig billigt at besøge Ærø.

Prisen for en voksen retur vil kun være 78 kroner og retur for en bil kun 162 kroner.

Se priserne her

Mere fakta her om 'Landevejspriser'

___________________________________

Har du lyst til at vide mere om Hertugernes Ø? Vi har spurgt Museumsleder på Ærø Museum, Karen Margrethe Fabricius. Læs mere her om Hertugernes Ø

___________________________________