Få vores nyheder på mail

En gave til de danske øer

Blogindlæg   •   Jul 30, 2016 11:53 CEST

Snart sker det! Den største gave til de danske øer i årtier, ja vel nogensinde: Landevejspriser, hvilket betyder, at det vil koste det samme at sejle på en havblå smuk søvej som at køre de samme kilometer på en asfaltgrå landevej, altså ikke længere en betalingsring om øerne, nu behandles vi ligeværdigt på samme måde, som hvis man bor i Lundeborg, Lellinge eller Lohals. 

Foreløbig gælder landevejspriser for Ærø fra 15. august til 13. november i 2016 og igen fra 1. april til 25. juni næste år. Se priserne her

Aktiviteter og tilbud

På Ærø er man ved at varme op til en række lokale tiltag med sensommer- og efterårstemaer, i første omgang med fokus på Ærø som 'Hertugernes Ø'. 

Fra 15. august vil der være foldere - en ny hver uge - på Ærøfærgerne med alskens gode tilbud fra øens forretninger, restauranter og overnatningssteder og på Ærø har man en ambition om at fylde færgerne hver uge i hele landevejspris-perioden.

Nyhedsbrev fra Ærø

Det vil også være muligt at modtage nyhedsbrev fra Ærø med oplysninger om aktiviteter og tilbud i perioden med de blå landevejspriser. Men allerede nu kan sløret løftes for efterårstemaerne, sådan at man kan begynde at planlægge sin tur.

Temaer

15. august - 26. august: Hertugernes Ø, No 1, uge 33

27. august - 2. august: Den Maritime Ø

3. august - 9. september: Selvforkælelsens Ø

10. september - 16. september: Aktive Ærø

17. september - 23. september: Kreative Ærø

24. september - 30. september: Sans Ærø

Tema i efterårsferien: Valnødder & Væddeløb

Velkommen til Ærø!

__________________

Landevejsprincippet er det begreb, der har været anvendt i hele den politiske debat om indførelsen af lavere priser, altså det princip, at det ikke skal koste mere at sejle en kilometer på en blå landevej end at køre en kilometer på en grå landevej.

Udregningsmæssigt ser det sådan ud:
Afstand Ærøskøbing Havn til Svendborg Havn: 24 kilometer
Pris for bil: 81 kroner
Pris per kilometer: 3,35
Statens takst for kørsel i egen bil: 3,63