Få vores nyheder på mail

SÅ RULLER SYDFYNSEXPRESSEN - NY DIREKTE BUS KØBENHAVN-SVENDBORG-ÆRØ

Pressemeddelelse   •   Jul 27, 2017 11:19 CEST

Det ærøske rejsebureau, ærøtours ved Allan Harsbo starter nu i samarbejde med den ærøske busoperatør, Jesper Bus og deres københavnske partner Lars Dalsgaard en ny buslinje København – Svendborg – Ærø, SYDFYNSEXPRESSEN.

Der køres FREDAGE og SØNDAGE fra DGI-byen til Ærøfærgen i Svendborg. Der er stop ved Høje Tåstrup, Nyborg Station og ved ungdoms- og efterskolerne på Fyn. Efter et smut omkring Hotel Christiansminde køres til havnen i Svendborg og endestation er Havnepladsen i Svendborg ved Ærøfærgerne. Bussen føres ikke med til Ærø. Første køredag bliver fredag den 25. august, og der køres fire weekends for at måle interessen.

Bussen medtager passagerer til og fra Ærø og Svendborg samt de øvrige stop undervejs til København. Der returneres fra Svendborg umiddelbart efter Ærøfærgens ankomst til København med de samme stop undervejs.

Bussen medtager cykler til det attraktive cykelområde på Sydfyn og Ærø, og der køres i moderne langtursbusser med gratis WIFI på bussen. Der er gratis kaffe og salg af øl og vand til rimelige priser.

For dem, der ikke kører i bil, bliver det nemt og komfortabelt at nå København, Svendborg og Ærø på de direkte busforbindelser.

Prisen bliver lav i introduktionsperioden og vi satser på en rute med høj kvalitet i operationen og med komfort i bussen, og der køres efter følgende fartplan

Ifølge direktøren for ærøtours, Allan Harsbo er det et længe næret ønske om at åbne for en helt ny strøm af turister til Ærø i en større del af året, samtidig med at Svendborg kobles på, der ligger bag busrutens etablering. Der er etableret samarbejde med Hotel Christiansminde, der vil benytte bussen til salg af weekendophold, og ærøtours satser på at vi ligeledes kan få etableret et samarbejde med de ærøske overnatningssteder, så der kan tilbydes turpakker med overnatning og oplevelser for vore venner fra København og dermed få flere turister til Ærø hele året.

På samme måde bliver det ganske let for ærøboerne at tage et smut til København i weekenden, og her vil ærøtours præsentere turpakker – inkl. hotel og oplevelser (opera, sportsevents, koncerter etc.) indenfor en kort fremtid.

Turist- og Erhvervsdirektør i Ærø Turist, Carl Jørgen Heide udtaler: Allan Harsbo er igen kommet med et nyt og spændende initiativ, der bringer hovedstaden tættere på Ærø og tilbyder en attraktiv rejsemulighed for gæster til Ærø, men også for ærøboer der ønsker en weekend i København. Allan Harsbo og ærøtours har en stor ære for den succes Ærø har haft de senere år med et konstant stigende besøgstal. Vi byder med stor glæde den nye rute velkommen”

Holger Brodersen, direktør på Hotel Christiansminde synes det er super med en hurtig og direkte forbindelse mellem København og Sydfyn. Vi har på hverdagene i kursus/møde sæsonen stor succes med busafhentning på stationen i Nyborg for dem som bl.a. kommer fra Hovedstaden. Nu gør vi forsøget med en direkte rute i weekenden. Vi forventer at især det klassiske weekendophold/miniferie marked vil benytte transportmuligheden, men også det voksende marked for cykel/vandre turisme i det sydfynske naturparadis og øhop rundt på de Sydfynske øer som er blevet et tilløbsstykke efter at priserne på sejlads er blevet billige.

Direktør Flemming Skov, Ærø Hotel i Marstal, der er øens største hotel, synes rigtigt godt om den nye buslinje, som han betegner som et knaldhamrende godt initiativ og udtaler stor sympati og støtte for projektet. Ærø Hotel vil i løbet af kort tid publicere weekend tilbud, der matcher SydfynsExpressens fartplan. Hotellet har allerede i dag en del weekend gæster, der ankommer uden bil – og for dem vil tilbuddet være særdeles attraktivt, idet de så undgår de mange skift undervejs – og ikke mindst kan få turen til en attraktiv pris. 

Vi er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.