Få vores nyheder på mail

NY BOG: BADEHUSENE – en fortælling om badelivet i Ærøskøbing

Pressemeddelelse   •   Mar 22, 2017 22:59 CET

Historien om de ikoniske badehuse i Ærøskøbing er udkommet i bogform. Det er Allan Harsbo, forfatter til en del cykel- og rejseguides samt bøger om Ærø og øhavet, der har skrevet og udgivet bogen med ovennævnte titel på det hæderkronede forlag, Bøssehage. 


Ifølge forfatteren, der er beskæftiget i turistbranchen på Ærø, er der sommeren igennem mange spørgsmål om de små huse, og det er vanskeligt at finde en samlet historie om husene. Det er der nu rådet bod på, hvor beskrivelsen er kommet om de små snart 100-årige huse, der stadig står flot ved Vesterstrand og med deres mange kulører giver et helt specielt præg på strandlinjen ved Ærøskøbing.


Bogen indeholder også en beskrivelse af badelivets opståen på Ærø med de mange tilløb til opbygningen af en egentlig badekultur, og beretter om den offentlige badning, der begyndte i en badepavillon ved havnen i byen og siden flyttedes til Vesterstrand, hvor danserestauranten, Strandskoven i begyndelsen af 1900-tallet var blevet opført. Vi får historien om de første badehuse, der af diskretionshensyn, med megen møje og besvær opførtes på pæle ude i vandet. En beskrivelse af badelivet omkring husene på stranden, og de mange trusler i form af storme og fredningsmyndighedernes forsøg på at få dem fjernet og alle forhold, der har præget husenes liv ved stranden.
Alt er krydret med små historier fra forfatterens egne autentiske oplevelser som barn og ung på Ærø. 


Bogen, der er på 36 sider, er rigt illustreret med gamle fotos fra Lokalarkivet samt sjove familiebilleder, velvilligt stillet til rådighed af borgere i byen og endvidere har Bjørg Kiær med sine utroligt smukke nutidige billeder bidraget til, at bogen er et syn værd. 


Bogen kan i løbet af kort tid købes hos Creutz og Ærø Turistkontor, samt hos aeroetours.dk. 

_______________________________________________________________________________
Henvendelser vedrørende denne meddelelse kan rettes til forfatteren og udgiveren:
Allan Harsbo
40 46 66 76
info@aeroetours.dk

Ærø Turist & Erhverv er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.