Få vores nyheder på mail

DANMARKS MARITIME KOMMUNE HILSER VÆKSTPLAN VELKOMMEN

Pressemeddelelse   •   Apr 19, 2017 14:24 CEST

På fredag overrækker Vækstteamet for Det Blå Danmark deres vækstplan til regeringen. På Ærø ventes planen med ekstra spænding. Intet andet sted i Danmark har de maritime erhverv så stor betydning som for Ærø Kommune.

En ny analyse viser, at den maritime sektor beskæftiger 24 % af Ærøs arbejdsstyrke. Så ikke overraskende ser borgmester Jørgen Otto Jørgensen frem til vækstplanen: ”For os betyder hele den maritime sektor alt. Gode vilkår for dem betyder fremgang og udvikling for vores kommune”.


Ærø Kommune har landets femte største skibsværft, og tæller over 20 andre private virksomheder indenfor alt fra skibsdesign til aptering af skibe. Flere af virksomhederne er i øjeblikket involveret i udviklingen og konstruktionen af verdens kraftigste 100 % el-færge.


”El-færgebyggeriet viser, at vi har yderst innovative virksomheder i kommunen. Med den store viden der bygges op omkring el-færgen står vi overfor nye og meget lovende grønne vækstmuligheder. Men det kræver gode vilkår for virksomhederne” fortsætter Jørgen Otto Jørgensen.


Ærø Kommune er selv gået forrest. Kommunen har afsat 41 mio. til en udvidelse af Søby Havn der skal skabe bedre muligheder for at øens maritime virksomheder kan udvide. En analyse viser, at en havneudvidelse kan sikre 200 arbejdspladser, hvilket vil have stor betydning for en lille kommune som Ærø.


”Vi er jo en lille kommune. Så 41 mio. kr. svarer til, at Odense Kommune bevilliger 1,4 mia. kr. til én konkret erhvervssatsning. Vi vil udvikle os, og gode vilkår for de maritime virksomheder er vi alle enige om har meget stor prioritet.”


Jørgen Otto Jørgensen har hørt om flere af vækstteamets anbefalinger, som passer godt ind i kommunens ønsker. ”Ja, vi glæder os til at læse anbefalingerne i sin helhed. Jeg tror, de kan støtte op om de investeringer, vi som kommune rent faktisk har besluttet at foretage” slutter Jørgen Otto Jørgensen.

__________________________________________________________

Forslag til mulige interviews og foto-locations:


Søby Værft:


Landets femte største skibsværft. 

De har konkrete ønsker til vækstplanen. 

De vil også kunne fortælle om byggeriet af el-færgen.


Søby Havn:


Ærø Erhvervshavn.


4 produktionsvirksomheder på havnen. 

Har konkrete ønsker til vækstplanen.


Marstal Navigationsskole


Nytænkning af kursusudbud i form af undervisning i el-dreven maritim transport

Kontakt:

Borgmester Jørgen Otto Jørgensen, tlf. 2160 2797


Praktisk information, herunder evt. kontakt til virksomheder:

Cecilie Larsen, informationsmedarbejder, Ærø Kommune, tlf. 2335 0448