Få vores nyheder på mail

Ærø Børnemuseum åbner til påske

Pressemeddelelse   •   Mar 22, 2017 06:10 CET

”Gasværket ligger rigtig godt med udsigt til havet, og rummene er lyse og venlige. Jeg glæder mig til at byde indenfor”, siger Line.

Pressemeddelelse

Den 1. lørdag i skolernes påskeferie åbner Line Strandgaard dørene for Ærø Børnemuseum. Det sker i Det Gamle Gasværks lokaler på Bøssehage 14 (Øhavsstien), som hun indtil videre har lejet i et år frem.

”Gasværket ligger rigtig godt med udsigt til havet, og rummene er lyse og venlige. Jeg glæder mig til at byde indenfor”, siger Line.

Ærø Børnemuseum kommer til at indeholde et museum med div. samlinger og udstillinger i børnehøjde, som vil blive udbygget over det næste år. I en række temahjørner, kan man kan fordybe sig i alt fra udklædning til byggelegetøj, imens forældrene nyder en kop kaffe i cafeen, hvor der også serveres børnevenlig mad. Der kommer til at være en masse aktiviteter og workshops på museet, og allerede i påsken vil der bl.a. være gækkebrevsklipperier og Tegn med dit barn workshop, som Line selv leder.

På sigt regner Line med at få engageret en masse af øens gode kræfter til at øse af deres viden og kompetencer i tilsvarende workshops og hun glæder sig over at have fået fingrene i en bygning, hvor en masse sjove ting kan ske, også større arrangementer som koncerter og børneteater. Men vigtigst af alt er det, at have fået muligheden for at hejse flaget for legekulturen, siger Line, der er flyttet til øen med sin familie sidste sommer og har en baggrund som arkitekt, tegneskoleleder og lærer. ”Det er vigtigt for os alle, både børn og voksne tror jeg, at blive mindet om, hvor fantastisk det er at lege og selv være skabende i verden”.

Line Strandgaard har fået hjælp til finansieringen af museet ved at sælge folkeaktier. Aktionærerne får ikke noget økonomisk udbytte, men indbydes til en festlig generalforsamling en gang om året, og får desuden en række fordele, der er beskrevet på hjemmesiden. Mange Ærøboere og folk med tilknytning til øen har tegnet sig som aktionærer, og i og med at hun nu kan stille med en bygning, håber Line at også nogle af øens virksomheder vil få lyst til at støtte projektet. Hun vil nemlig gerne kunne invitere nogle af de gode navne indenfor børnemusik og teater til at komme og optræde og i det hele taget lave et tilbud af høj kvalitet.

Line har allerede skaffet en masse inventar til museet – ”Mit hus bugner!”, men er altid interesseret i at købe, låne eller modtage antikt eller bare anderledes og spændende legetøj, sjove figurer, samlinger af div. ting, samlemapper med for eks. servietter, glansbilleder etc., eksotiske og mystiske ting som for eks. udstoppede dyr og slanger i sprit etc.

Ligger man inde med noget, man tror, kan have interesse, må man derfor meget gerne kontakte Line på 26111555 eller på mail: strandgaardline@hotmail.com.

www.aeroeboernemuseum.dk

Facebook: Ærø Børnemuseum

_________________________________________________

Ærø Turist & Erhverv er sat i verden for at fremme turisme- og erhvervsudvikling på Ærø ved at udnytte fællesøkonomiske og faglige ressourcer til markedsføring, samt fortsat innovation, vækst, bosætning og beskæftigelse på Ærø. 

Det er vores mål at agere samlende platform for øens virksomheder og samtidig være med til at styrke de ærøske særegenskaber, understøtte aktører, som allerede er i gang og støtte dem, der er i en opstartsfase, og herigennem fremme turistens og tilflytterens oplevelse af destinationen ÆRØ.