Få vores nyheder på mail

Troubadouren Sebastian giver koncert på Ærø

Nyhed   •   Mar 02, 2018 16:31 CET

Sebastian gæster Ærø den 9. maj 2018 (Foto: Susanne Øhrgaard)

Det er et ikon der gæster Ærø den 9. maj, når Sebastian optræder i Marstal Kirke.

Manden, med det borgerlige navn Knud Grabow, har solgt mere end 2 millioner plader, givet 1.500 koncerter, skrevet et utal af musicals og komponeret musik til film-, tv- og teaterproduktioner og således kreeret soundtracket til flere generationer.

En af de helt store

Sebastian er én af Danmarks helt store kunstnere. En kunster, der har noget at sige til både unge og ældre. Fra dem der lærte Sebastian at kende med Den Store Flugt og hans perlerække af albums op gennem 70erne og ind i 80erne, over den lange musicalperiode med Ronja Røverdatter, Hodja Fra Pjort og mange flere, til dem der i Toppen Af Poppen på TV2 i 2015 opdagede eller genopdagede Sebastian og en række af hans store numre fx. 'Rose', 'Måske Ku' Vi' og 'Stille Før Storm', sunget af yngre stjerner som Isam B, Shaka Loveless og Stine Bramsen.

At plukke et par enkelte favoritter ud af den 68 årige Sebastians diskografi, der rækker et halvt århundrede tilbage, er en nærmest umulig opgave. For hvordan vælger man mellem 'Vårvise'; 'Du er ikke alene', ' Når lyset bryder frem',  og '' Pruttesangen' ,'Hodja fra Pjort' eller 'Nana'? 

Svaret er: 'Det gør man ikke'.  

I stedet  kan man med fordel dykke ned i det fantastiske bagkatalog og ikke blot forfalde til nostalgi i genhøret med de gamle kendinge, men også forundres når man opdager nye facetter i det underfundige tekstunivers, der pludselig  giver mening på nye måder -  fordi man selv er blevet ældre siden sidste møde.

Foto: Rasmus BS Hansen - www.terranaut.dk

Når Sebastian alene på scenen møder sit publikum, får poesien for alvor vinger. Han ledsager sine udødelige sange med anekdoter og sin underfundige humor og forener generationer med sine sange. 

Stadigt lister nye Sebastian-sange sig ind i repertoiret. Ikke alene fra det seneste album, 'Sange til Drømmescenariet' der udkom i 2017, men også sange publikum aldrig før har hørt. Sange der endnu venter på, at den altid produktive Sebastian finder tid til at gå i studiet og indspille dem.

I en klasse for sig

En koncert med Sebastian er i en klasse for sig– han tryllebinder sit publikum og i samværet med sangeren, sangskriveren og komponisten oplever man på tætteste hold hvordan Sebastians smukke tekster, hans melankolske stemme og fabelagtige guitarspil forenes og sammen giver publikum en oplevelse, som sent glemmes.

At opleve ham i troubadour-rollen giver en både munter, men også eftertænksom aften, hvor Sebastian tager publikum med hele følelsesregistret rundt. Den musikalske variation, som præger Sebastian som sangskriver, kommer i den grad til udtryk ved solokoncerterne. Der er de finurlige, de stille og tænksomme, de rockende og ikke mindst de evigtgrønne sange, vi alle kan synge med på.

Der er altså virkelig noget at se frem til, når troubadouren indtager scenen og gavmildt diverterer sit publikum med en udsøgt samling sange fra det sidste halve århundrede.

HVOR & HVORNÅR: 

Marstal Kirke, Onsdag den 9. maj 2018 kl. 19.30 (dørene åbner kl. 18.45)  Koncerten varer ca. 75 minutter

BILLETTER (350 stk):

Sælges via ticketmaster . Pris kr. 320,-/stk + gebyr