Få vores nyheder på mail

Så er der jazz

Nyhed   •   Aug 03, 2016 01:14 CEST

Nævn ÆRØ JAZZ for ærøboere, alle de trofaste sommergæster og de mange lystsejlere som anløber Ærø om sommeren - og de fleste ser det som synonym for begrebet 'sommeroplevelser i øhavet'.

Fra tirsdag den 2. august til og med søndag den 7. august finder en af de store årlige sommertraditioner sted på Ærø, nemlig Ærø Jazz Festival 2016. 

Altid uge 31

Ærø Jazz Festival foregår hvert år i uge 31. 

Programmet, som festivalen præsenterer, har en musikalsk bredde, som tilgodeser både den professionelle og nyskabende del af jazzscenen, traditionel jazz samt jazz/blues med lokale aktører.

Spillesteder

Dagene går slag i slag alle dage med et større antal koncerter fordelt på forskellige spillesteder på Ærø: Andelen, Café Aroma, Værftet, Badehotel Ærø i Ærøskøbing samt Café Kongensgade 34 i Marstal og Rise Bryggeri. Derudover vil der være et antal gratis udendørs koncerter som en slags plakatsøjle, pædagogisk fremstød eller som smagsprøver.

Kulturelt sammenhold

Foreningen ÆRØ JAZZFESTIVAL har i sin nuværende form eksisteret siden 1992, som en almennyttig forening, der sammen med andre foreninger arbejder lokalt med det formål at skabe et bredt folkeligt og kulturelt fællesskab på Ærø og som udadtil tillige bidrager til at markere øen som et attraktivt mål for både turister og nye tilflyttere.

Der arrangeres jazzkoncerter og en årlig jazzfestival af høj klasse, som rækker langt ud over Ærøs grænser.

Andelen

Jazz på Ærø har dybe traditioner fra dengang for over 30 år siden, hvor spillestedet ANDELEN i Ærøskøbing skabte fundamentet for den progressivitet, som i dag videreføres af Ærø Jazz Festival. En stor del af foreningens ca. 150 medlemmer deltager aktivt i afvikling af festivalen.

Foreningen

Oplevelserne kommer naturligvis ikke af sig selv. 

Det kræver et stort forarbejde, masser af praktisk aktivitet og ikke mindst en stædig tro på, at det kan lade sig gøre at sammensætte et program, der både spænder bredt og samtidig fastholder et højt kvalitetsniveau. 

Det er nu lykkedes i over 30 år, båret igennem af lokale entusiaster, et stort korps af frivillig arbejdskraft og i særlig grad af velvillige fonde, sponsorer og kommunale som statslige bidrag.

Velkommen til jazz på Ærø!