Få vores nyheder på mail

På Ærø lever man med humoren i behold

Nyhed   •   Feb 19, 2018 12:09 CET

Det er sikkert og vist – humor forlænger livet.

Og hvis man skal dømme efter levealderen på Ærø, må der altså være kortere mellem grinene på den herlige ø, hvor smilerynkerne huserer rundt om øjnene på imponerende mange RIGTIG voksne. På Ærø lever man nemlig længe.

Modellerne fra Søby

Spiseklubben i Søby er et eksempel på et festligt selskab, man som voksen kan havne i på øen. Her mødes medlemmer nemlig ugentligt om et herligt måltid mad i selskab med ligesindede. Og ældste medlem er vel at mærke 95 år - hvilket ikke er noget særsyn på de kanter.

For ikke alt for længe siden, var der endda også bobler på bordet i Søby. Medlemmerne mødtes nemlig forventningsfuldt til fernisering af en temmelig usædvanlig kunstsamling til klubben. Klubbens leder, Grethe Andersen, havde bestilt en samling professionelle karikaturer, som alle medlemmerne selv skulle sidde model til!

”Vi gamle nisser trænger til noget at grine ad i hverdagen”, sagde hun. Og de modige modeller var med helt med på spøgen. Så fotografen blev simpelthen sendt afsted på den mission at indfange alle på vellignende fotos, der nu gik afsted til tegneren Linda Gil. Snakken gik i ventetiden lystigt med gæt på, hvordan de nu kom til at se ud. Ingen gik da heller skuffede fra den fornøjelige afsløring af værkerne – alle havde så rigeligt de ører og næser, de skulle have!

Unik samling forÆrø

Tegner Linda Gil, der selv er født på Ærø, har gennem årene ved flere lejligheder leveret karikaturer til virksomheder og private på øen. Hun var selv til stede under ferniseringen og projektet viste sig også at være en særlig oplevelse for den professionelle tegner, der i snart 20 år har tegnet mange tusinde modeller landet over: 

”Det har simpelthen været en fagligt interessant opgave for mig at få lov til at studere og fortolke hele 20 rigtigt voksne på én gang. Selvfølgelig har jeg tidligere tegnet ældre, men bestemt aldrig en samlet serie med så mange på en gang. Alene af den grund er samlingen faktisk helt unik for Ærø.”

”Jeg har ikke kunnet sige mig fri for også at blive en anelse rørt undervejs i arbejdet. For man studerer jo her i særlig høj grad det ”landkort”, livet har lagt i ansigtet. Og disse modeller har godt nok – også - husket at grine, og det bliver man altså smuk af i længden. Det har virkelig været en særligt livsbekræftende opgave.” fortæller Linda Gil

Samlingen er netop blevet indrammet og hængt endeligt op i lokalerne på Søbakkevej, hvor de fremover vil skubbe til både grin, livsglæde og dialog under måltiderne.

Se video fra ferniseringen her

En tilsvarende samling karikaturer af flotte medarbejdere kan bl.a. opleves hos XL Byg i Marstal, hvor Grethe Andersen hentede inspirationen til klubbens udsmykning. For man bliver simpelthen i godt humør af Linda Gils glade streg uanset alder!

:

Karikatur samler publikum alle steder. Her på gågaden i Kirkestræde, hvor Linda Gil tegnede live under en Late Night i Marstal på Ærø og de udstillede medarbejdere fra XL Byg blev grundigt diskuteret af de forbipasserende!

_______________________________________________________________

Kontakt:

Linda Gil

lindagilart@gmail.com / linda.gil@get2net.dk