Få vores nyheder på mail

Bierne sværmer på Ærø i weekenden

Nyhed   •   Maj 29, 2018 20:46 CEST

Kært barn har mange navne: Bumblebee, Tuk-Tuk eller Piaggio Ape, som er det officielle navn

I den kommende weekend vil der ikke mangle bier på Ærø. 

For niende gang samles fans af det lille tre hjulede køretøj Piaggio Ape, som er italiensk for 'bi', nemlig til internationalt 'Tuk-tuk' træf på Ærø.

Fredag den 1. juni vil man derfor på Ærø kunne opleve det prægtige syn af om mere end 70 små Tuk-Tuks på rad og række. Det sker når deltagerne, der kommer fra Danmark, Tyskland, Norge, Schweiz,  bevæger sig ud på en konvoj udflugt, og ad Ærøs små kønne veje kører til bla. Marstal. 

Konvojen er et festligt syn, for deltagerne har alle personliggjort køretøjerne. En er udsmykket som en truck, en anden udstyret som autocamper. Ikke to er ens, kreativiteten er stor, og over alt vækker konvojen opsigt og glade smil. 


En populær lille bi

Den tre hjulet Piaggio Ape har de senere år oplevet en stigene popularitet i Danmark. Både som erhvervskøretøj og til daglig transport. For mange af deltagerne har Apen nærmest kultstatus, ikke mindst pga. af muligheden for at sætte personlig præg på køretøjet med sjove ombygninger.. I Danmark er Piaggio Ape mest kendt for den lille Ape 50, men også de større modeller TM, Classic og Calessino sælges nu i Danmark, og på træffet deltager et bredt udsnit af modellerne.

Siden 2010

Træffet blev første gang afholdt i 2010. Idéen opstod da at stifteren Ærøboen Peter Bjørn Hviid, i sommeren 2009 efter at havde været til Ape træf i Tyskland, mente at der manglede et sådant i Danmark.

Peter havde allerede 2008 deltaget i et par tyske træf, og var lidt misundelig på det venskab og sammenhold der var blandt tyske Ape fans og klubber. Hvorfor havde man ikke det i Danmark?. 

Han fik fat i vennen Søren Lyngbjørn, og sammen blev de enige om at afholde et ”ApePåÆrø” træf på Søby camping. De to aftalte også, at selv hvis der ikke kom andre, ville de alligevel tage til Søby, ligge i telt og køre i konvoj, alle to. Succeskriteriet blev sat til 3 deltager, og flere end 4 i konvojen, ville de opfatte som en kanon succes. Forventningerne var således ikke skruet op til et plan hvor vingerne ikke kunne bære. Peter skrev til vennerne i de tyske klubber, og lavede hjemmesiden 3hjul.dk for at skabe kontakt til danske Ape fans. 

Men vingerne bar. I den grad endda - for hele 16 Api's, heraf halvdelen tyske, kørte med i konvojen det første år.

Siden er deltagerantallet steget støt hvert år, og med 73 tilmeldte Api's tegner det til ny rekord igen i år.

Kom tæt på

Træffet holder til på Ærøskøbing Camping og de mange sjove køretøjer vil hele weekenden kunne ses spredt over hele øen, og i samlet flok på Ærø Flyveplads, Dorotheadalsvej, 5960 Marstal lørdag den 2. juni ca kl 13:30. 

Her vil der være mulighed for at se nærmere på de sjove detaljerne på hver enkelt Ape og få en snak med deltagerne om det lille spøjse køretøj.

Her ses konvojen under et af de tidligere års træf