Få vores nyheder på mail

Ærø Harmonikafestival spiller på alle tangenter til 25 års jubilæet.

Nyhed   •   Apr 18, 2018 09:56 CEST

Marstal Småborgerlige Sangforening trækker altid fulde huse, når de optræder i teltet lørdag aften under Ærø Harmonikafestival

I sidste weekend af maj måned kommer skipperbyen Marstal på Ærø til at genlyde af glade toner, når Ærø Harmonikafestival slår teltet op til et sprudlende 25 års jubilæum.

Festivalen startede efter initiativ fra Hermann Gehring Petersen og Troels Mark Pedersen. De var allerede dengang velkendte, superdygtige og garvede harmonikaspillere, der havde været til et harmonikatræf udenfor Ærø. Det koncept ville de gerne videreføre i lokalområdet. Den daværende formand for Marstal Handelsforening Hanne Lindholm var med på idéen – og resultatet blev en stor succes.

Hanne Lindholm stod i de første 20 år i spidsen for festivalen, der bliver gennemført ved hjælp af en stor skare frivillige, hvis bidrag er en forudsætning for en vellykket event. Da den gamle bestyrelse ønskede at stoppe, overtog Vibeke Lykke Friis formandsposten og samlede en ny bestyrelse, der igennem de seneste fem år har fortsat videreudviklingen af festivalen.


Gratis adgang

Festivalen blev etableret med gratis adgang for alle – et koncept, der ikke kendtes fra nogen andre store festivaler. Det var en genial idé, der muliggjorde langt mere fleksibilitet fra publikums side, ligesom en masse arbejde med salg af billetter, billetkontrol og indhegninger blev sparet. Hyggen og den gode stemning var dengang og er stadig i højsædet.


Jacob Haugaard som konferencier

Jubilæumsfestivalen bliver, med 377 deltagende musikere og dansere, den hidtil største. 

Multikunstneren Jacob Haugaard, som for nylig er flyttet til Ærø med sin Ingeborg, er konferencier i teltet fredag aften hvor tidligere års store musikernavne som f.eks. Happy Skvett fra Norge og Cultbandet fra Sverige vender glade tilbage for at fornøje det store publikum. 

Marstal Borgerlige Sangforening er uundgåelige lørdag aften, hvor de får hele teltet til at synge og gynge med på de populære sømandsstrofer. 'De småborgerlige' har efterhånden opnået kultstatus og giver kun ganske få koncerter henover året, så her er en sjælden mulighed for at opleve dem på hjemmebane i Marstal.

Gang i gaden

Der er programsat musik fra hele tre scener startende fredag kl. 13.00 og sluttende søndag eftermiddag kl. cirka 16 i festteltet.  

Men det er ikke kun teltet på Marstal Havn, der summer af musik. De deltagende musikere spiller nemlig også op på gader og stræder rundt om i byen og skaber en helt unik stemning i byen henover hele weekenden. Så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man får lyst til at krydre sin tur igennem Kirkestræde med en rask polka til de glade toner. 

Festivalen har også i år sin uofficielle åbning med en kirkekoncert i Marstal Kirke Torsdag den 24. maj kl. 19.30, ligesom der afholdes en særlig 'harmonikagudstjeneste' fredag kl. 11.

Slagteren tænder op i den store grill med koteletter og pattegris og der er Rise Øl i fadølshanerne, og fredag mellem kl. 15-16 bibeholdes en af de nyeste tiltag med Happy Hour, dvs. dobbelt op på udvalgte drikkevarer..

Billetpriserne på færgerne er lave, kun 82 kr. for en returbillet pr. person og alle busser er gratis på Ærø.

Er man sejler, er det oplagt at anløbe Marstal Havn og Marina henover weekenden og få en oplevelse udover det sædvanlige, når bands som 'Polkagrisene', 'Ad Libitum', Vikarbureauet', 'Det Grå Guld' og mange mange flere fra både ind- og udland, spiller op og giver smil på læben


For mere information, kontakt:

Ærø Folkelige Musikforening - formand Vibeke Lykke Friis - mail: info@harmonika-festival.dk