Få vores nyheder på mail

Så er jeg i gang! Del 1!

Blogindlæg   •   Mar 09, 2017 13:28 CET

Katrine Sindal Schlotfeldt er ny kommunikations- og bosætningsmedarbejder ved Ærø Kommune. (Foto: Bjørg Kiær)

Og jeg er foreløbig vild med mit nye job som kommunikations- og bosætningsmedarbejder for Ærø Kommune! Efter ti år i lærerfaget besluttede jeg mig for, 36 år gammel, at springe ud i noget ganske nyt jobmæssigt, og jeg er pavestolt over nu at bestride et job, hvor jeg bl.a. skal bidrage til, at flere mennesker bosætter sig på min føde-ø, som jeg holder usigeligt meget af.

Ærø er igennem de seneste 10 år blevet berømt i det ganske land, som pioner-kommune i forhold til bosætning. Kommunen var den allerførste i Danmark til i Turist- og Erhvervskontorets regi at ansætte en bosætningskonsulent og etablere en solid indsats for at tiltrække nye tilflyttere til øen. Ja, kommunen købte og istandsatte endda også et hus, som interesserede folk udefra kunne leje for kortere perioder for at afprøve ø-livet. Begge dele gav pote. Og huset kan man for øvrigt stadig leje!

1.marts 2017 overgik bosætningsfunktionen fra Ærø Turist & Erhvervskontor til Ærø Kommune. Titlen som bosætningskonsulent, har nu fået navn af bosætningsmedarbejder og er ikke længere en stilling på 30 timer, men en kombinationsstilling, hvor der er afsat 15 timer til bosætningen. Det betyder, at jeg i mit nye job overvejende skal arbejde med kommunikation for Ærø Kommune. Er det så, fordi Ærø Kommune nedprioriterer arbejdet med at tiltrække flere borgere til øen? Nej, overhovedet ikke. Det er simpelthen, fordi vi er nået til et sted, hvor bosætningsindsatsen er så etableret, at der ikke kræves helt de samme ressourcer, som der gjorde i starten. Det kræver enorme ressourcer at etablere en helt ny indsats og funktion, og får man i denne etableringsfase skabt et godt grundlag, så vil nogle af opgaverne med tiden bortfalde. Turist- og Erhvervskontoret, og især bosætningskonsulent Jytte Weiss Brinks, har med deres fantastiske arbejde skabt et unikt fundament for bosætningsindsatsen på Ærø, og det er det, jeg nu efter allerbedste evne skal passe og pleje, videreføre og selvfølgelig også videreudvikle.

Og hvad laver jeg så?

Jeg har været i gang med mit nye job i en lille uges tid. Og udover at være blevet fortrinligt indført i de kommunale systemer af gode kollegaer og min leder, så har jeg primært brugt tiden på at sætte mig ind i bosætningsopgaven. Jeg har fået overlevering af Carl Jørgen og Ane Katrine fra Turist- og Erhvervskontoret, læst diverse materialer igennem, planlagt velkomstmøde og kigget i velkomstkufferter. Sidst, men ikke mindst, har jeg besvaret telefonopkald og mails fra to håndfulde mennesker, der gerne vil flytte til Ærø. Henvendelserne kommer primært fra danskere, men også fra både englændere, tyskere og schweizere, så jeg er i gang med at støve mit engelske og tyske af - og havde i tirsdags mit første møde med potentielle tilflyttere - et fantastisk rart, ungt tysk par, der var forelsket i vores ø. Jeg arbejder hårdt på at etablere mig en helt ny vidensbase og må indimellem meddele, at jeg endnu ikke kan svare på alt det formelle, de interesserede gerne vil have svar på, men til gengæld, så har jeg et indgående kendskab til at bo og leve her med alt, hvad det indebærer, og jeg gør alt for at sælge vores fantastiske ø med smil og troværdighed!

Jeg er flere gange i den forgangne uge blevet spurgt: Hvordan vil du fremme bosætningen på Ærø? En journaliststuderende spurgte sågar om, jeg havde planlagt nogle kampagner for at lokke unge kvinder til øen. Til de to spørgsmål vil jeg svare: Indenfor de senere år har Turist- og Erhvervskontoret, den forrige bosætningskonsulent, bloggere m.fl. skabt tradition for at fortælle den gode historie om Ærø. Ja, der har også været kampagner, som har været afgørende og nødvendige i en opstartsfase, men nu hvor markedsføringen og netop den gode historie, er blevet en etableret del af medierne – ikke mindst de sociale af slagsen, vil jeg foreløbig dyrke at fortælle og videreformidle enhver god historie fra vores ø. Om det er så handler om unge kvinder, gamle mænd, initiativrige iværksættere eller forbilledlige folk. Og så kan det sagtens være, at vi med tiden finder på nye gode kampagner.

Jeg har en masse ideer til små justeringer og konkrete og praktiske tiltag i forbindelse med mine arbejdsopgaver inden for bosætningsområdet, men foreløbig har jeg lige stukket en finger i jorden og har besluttet mig for, at jeg må opnå mere indsigt i området, før jeg foretager ændringer og nye tiltag. I de næste par måneder vil Ærødagen, som falder d.10.juni fylde meget, og jeg har i dag et møde med formanden for Frivillig Center Ærø, Claus Nielsen.

Derudover vil jeg for at kunne vejlede tilflyttere bedst muligt i den kommende tid bl.a. besøge nogle af øens daginstitutioner, dagplejere, skoler og plejehjem, så jeg mere indgående ved, hvad vi kan tilbyde på disse områder, og hvad jeg skal videreformidle til nye tilflyttere omkring de enkelte institutioners profiler og værdier.

Kontakt mig endelig!

Siden nyheden om, at jeg havde fået stillingen som kommunikations- og bosætningsmedarbejder i Ærø Kommune blev offentliggjort, har jeg fået så overvældende mange positive henvendelser fra folk, der har lykønsket mig og tilkendegivet, at de fandt mig den helt rigtige til jobbet! Ja, nogle har sågar stoppet min mand, min datter og mine forældre på færgen, i Netto og Imerco for at lykønske. Tak, alle sammen. Jeg er beæret over jeres tillid, og jeg skal gøre mit ypperste for at tjene jeres og vores dejlige ø – ÆRØ – til gavn for os alle.

Er der noget, I synes jeg skal vide i relation til mit arbejde som bosætningsmedarbejder – så tøv ikke – skriv, ring, stop mig på gaden. Jeg har en stor berøringsflade på Ærø, men jeg kender jo ikke alle, så hjælp mig endelig på vej, hvis I synes, der er nogen, jeg bør kende, eller noget jeg skal kende til. Jeg møder gerne nye mennesker og lytter gerne!