Få vores nyheder på mail

Mød Chris Hammeken - ny direktør for Ærø Turist & Erhverv.

Blogindlæg   •   Okt 27, 2017 09:00 CEST

Chris i sin have på Søbygaardsvej

Vi har stillet et par nysgerrige spørgsmål til Chris Hammeken, som tiltræder som direktør for Ærø Turist & Erhvervsforening 1. januar 2018. 

Læs med hvis du også er nysgerrig.


Fortæl os lidt om dig selv:

Jeg er vokset op på Københavns Vestegn og har spillet fodbold i Brøndby IF fra jeg var miniput. Min far var snedker og min mor syerske og vi kom ofte i vores sommerhus på Falster, hvor jeg ved enhver given lejlighed var sammen med landmanden på den lokale gård. Jeg kan dog ikke prale af at have været tidligere landmand, men jeg lugtede af gris hver dag.

Jeg er 56 år, har en skøn kæreste, Dorthe, tre voksne børn, to voksne bonusbørn og to børnebørn. Min kæreste, Dorthe, arbejder i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, hvor hun bl.a. har ansvaret for en ny landkortlægning af Grønland.

Hvad er det første du vil gøre, når du tiltræder den 1. januar?

Jeg vil have særlig fokus på, at sætte mig ind i den virkelighed, som jeg træder ind i. Jeg vil derfor som noget af det første snakke med mine medarbejdere og selvfølgelig også fortælle lidt om, hvad jeg selv er for en størrelse. Den gode arbejdsplads er for mig et sted, hvor vi sammen skaber synlige og ambitiøse resultater, udvikler os og har det sjovt. Jeg vil også i den første tid - og i det hele taget – prioritere at være meget ”ude” og i dialog med erhvervsliv, kommunen, min bestyrelse, samarbejdspartnere, foreninger, ærøboere mv. Jeg ser Ærø som én virksomhed, som vi er fælles om at udvikle. Alle har en rolle og erhvervsliv, kommunen, foreninger, ærøboere mv. er indbyrdes forbundet. Når noget skal lykkes, handler det for mig helt grundlæggende om relationer mellem mennesker.

Hvad glæder du dig mest til ved dit nye job?

Jeg glæder mig meget til at være med til at udvikle Ærø til gavn for erhvervslivet, besøgende og ærøboere. Det burde være ethvert menneske forundt at opleve Ærø - enten gennem et besøg på Ærø, bosætning på Ærø, drift af virksomhed på Ærø, køb af produkter og ydelser fra Ærø eller samarbejde med Ærø. Det giver mig stor mening at være med i et samarbejde om dette.

Hvad er dine fritidsinteresser?

I fritiden har jeg som sagt spillet meget fodbold. Men jeg har også i en årrække været amatørskuespiller og i andre år lavet kunstinstallationer, malerier og fotos. Mine væsentligste hobbies lige nu er den daglige løbetur hver morgen og en tur på min motorcykel, når vejret er til det. Jeg elsker også at cykle og vandre.

Hvor skal du bo på Ærø, når du starter i dit nye job?

Vi har et hus på Søbygårdsvej 3, som vi købte for knapt et år siden og som vi er rigtig glade for. Det er tæt på Skelhave og i ”Søby-enden” af Ærø.

Hvorfor har du valgt at kvitte dit job i København og flytte til Ærø?

Det spørgsmål har jeg fået flere gange. Dem der har spurgt, har typisk ikke selv oplevet Ærø. De har derfor svært ved at forestille sig, at Ærø er så fantastisk. Der er gode skoler, plejehjem, erhvervsliv, butikker, hoteller, restauranter, kultur, natur og meget andet. Du får det hele på Ærø. Når der så dukker et job op som direktør for Ærø Turist- og Erhvervsforening, hvor jeg sammen med Ærøs erhvervsliv, ærøboerne og kommunen kan være med til at udvikle Ærø videre, ja så er jeg ikke et sekund i tvivl. Ærø og det nye job er på alle måder et tilvalg og jeg glæder mig meget til at starte den 1. januar.

Fortæl os lidt om din jobkarriere og uddannelse:

Jeg har stor erfaring med salg, markedsføring, kommunikation, forretningsudvikling og ledelse. Jeg har været salgs- og markedschef, pressechef, kommunikationschef og kommunikationsrådgiver. Jeg har arbejdet i Dansk Data Elektronik A/S, Boligministeriet, Miljøministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og frem til nu siddet i bestyrelsen for netværket af Kommunikationschefer i Staten.

Ved siden af mit professionelle fuldtidsjob har jeg i en årrække ligeledes arbejdet med børn i forskellige vanskeligheder.

Mine grunduddannelser er skolelærer med hovedfag i matematik og specialpædagogik og akademiingeniør med speciale i it og data. Jeg har herudover bl.a. gennemført større ledelsesuddannelser.

Vi ser frem til samarbejdet og glæder os til at byde Chris velkommen i foreningen og på kontoret på Ærøskøbing Havn efter nytår.